onsdag den 5. oktober 2011

Mobning

Mobning kan mærke et barn for livet, og det kan stå på i årevis, uden at hverken lærere eller forældre opdager det. Hvert femte skolebarn har tre eller flere tegn på mistrivsel i deres daglige liv. Det kan blandt andet være: at de er kede af det, nervøse, at de har svært ved at falde i søvn og føler sig uden for eller er presset af skolearbejdet. En undersøgelse viser at knap 5000 skolebørn eller hvert femte skolebarn fra 5-9 klasse mistrivsel.
Mange mobbere har det motiv for mobning, at de ikke trives særlig godt der hjemme og har måske skilte forældre, også mobber de nogen der har det som de ønsker det, fordi mobbere er lidt dumme men ikke i den forstand, men hvis de ikke kan have det "godt" så må ingen have det godt. Mobning kan også "ramme" fysisk f.eks. kan man få hovedpine, mavepine og ondt i rykken, man kan også miste livsglæden og føle sig meget ensom. Hvert fjerde år bliver der lavet en undersøgelse angående mobning, men jeg tror ikke at menneskerne bag undersøgelsen får så meget ud af den, da mange af dem der bliver mobbet er bange for at sige det til nogen. 


http://www.si-folkesundhed.dk/Statistik/Trivsel/Mobning.


http://www.dr.dk/Undervisning/mobning


Gepetto News


Det her link føre dig ind på en side med et par klips fra et børneprogram: Gepotto News som køre en anti-mobbe kampagne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar