mandag den 3. oktober 2011

Fodbold en livsstil?

Fodbold kan både være en ting og et spil, og i denne tekst vil forklare jer hvad begge ting er.
En fodbold er en rund bold størrelse med dit hoved, eller det kom an på om du er en baby, men lige da fodbolden blev "opfundet" var det faktisk fjenders hoveder som var bolden, det gjorde de i det gamle gamle Kina og andre lande, så kan vist snakke om at have trukket nitten, men nu om dage er den af læder eller syntetisk(plastik) materialle den vejer også en del mindre end et hoved, så det er også muligt at sparke hårdere til bolden.
Selve fodbold spillet er hvor 22 spillere(11 på hvert hold) og 1-3 dommere løber rundt på en bane. Dommerne som løber rundt og dømmer kampen, det vil sige de kan give frispark og straffespark til et af holdene hvis en fra det andet hold er for voldsom ved spilleren, banen er 100mX75m. Det vigtigste i fodbold er en fodbold sjovt nok men der findes også andet udstyr til spillet: Fodboldstøvler, trøje og shorts og benskinner alt i en passende størrelse, jeg mener at det sejeste og vigtigste af det udstyr der er fodboldstøvlerne og de skal selvfølgelig se seje ud. AAARR eller JAA er nok de mest brugte "ord" i fodbold og ordet AAARR bliver brugt i en negativ sammmenhæng, og JAA en positiv oftest når man score et mål. Følelserne kommer tit uden på tøjet og en god fodboldspiller kan oftest styre de negative ting komme ud såsom vrede og frustration men det er også en del af fodbold både de negative følelser og positive. Mange siger at man skal spille med hovedet og ikke fødderne, men jeg mener det er hjertet du skal spille med fordi fodbold handler også om at være glad for at spille.
Slang i fodbold kan være så noget som: stik mig koteletten(fodbolden) eller andre slangs for fodbold.
Der er et Europæiske fodboldsamfund er UEFA som betyder Union of European Football Associations, eller på godt gammelt dansk: Sammenslutningen af ​​europæiske fodbold forbund. De står for Champions League som er den mest ambitiøse turnering som findes i verden. 
Hvis du spørger mig er det bedste der findes her på jorden ud over pasta, så skynd dig, køb nogle fodboldstøvler (helst seje) og kom i gang med at spille, og det betyder ikke om du er god eller dårlig, der er en plads til alle.
   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar